Powered by Blogger.
RSS

About

Ustaz Hamzah

Jam 2.30 pagi
duduk termenung, xtahu nak buat ape.....
buka laptob, taip YOUTUBE..pastu cari cerita upin & ipin
jumpa episod..Rasai Kemenangan..
layan sampai habis..tgk jam dah kul 2.55 pagi...
xrase rugi pun layan cerita tu sebab banyak sgt pengajaran yg ak dpt....
xtahu lh..dr kecik smpi skrg otak asik fikir kartoon je..tp ak x rase menyesal pun...
ok..balik cerita upin ipin....cerita tu simple je, psl aktiviti mase bln puase smpi masuk raye..
tp yg bestnya...dlm cerita tu ade watak nama abg hamzah..abg hamzah tu pun rupanya ustaz yg mngajar upin ipin mengaji mase bln ramadhan....suka layan watak ustaz ni..die simple tp byk ilmu....nak jd mcm die jugak...dlm mase yg sama...cepat2 mohon doa utk bertemu jodoh mcm ustaz ni..hu3...

Sebagai manusia biase, sesiapa berhak untuk menyimpan hajat sebagaimana besar pun..tp harus diingat...hajat bukan sbrg hajat, hajat punyai matlamat yang hakiki, usaha bkn sbrg usaha, usaha demi mencapai keradhaan ILLAHI..InsyaALLAH.....sama2 kita usahakan tanpa rase jemu..

Sekadar perkongsian..JOM WAT SOLAT TAHAJUT....Sambil2 muhasadah balik kekurangan diri dan dosa2 yg dah kita wat sehingga hari ni....basahkan lh lidah kita dengan menyebut nama ALLAH...pahatkanlh dlm hati sedlm-dlmnya nama ALLAH & RASULULLAH...tundukkanlah keegoan dan nafsu yg ada dlm diri kita ni dgn sujud bertafakur kpd ALLAH..mohonlh brsungguh kpd ALLAH utk keampunan dan pertambahkan nikmat iman dlm diri kita..Semoga hidup kita diberkati ILLAHI sepanjang masa...
perbaharui Azam dan Tekad untuk berkhidmat kerana Allah SWT 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

NUKILAN 2 JANUARI

NUKILAN 2 JANUARI

Nukilan Khas buat Nur Hanis Bt Samsudin ….
2 Januari 1991..lahirnya seorg bayi perempuan yg sgt comel lebih kurg dlm jam 11 malam di Hospital Muar, Johor Bahru. Dia merupakan kelahiran bayi perempuan sulung dlm keluarga samsudin dengan berat 3.1 kg dan merupakan anak ke-2. Kehadiran bayi ini telah membawa kegembiraan yang amat bermakna dlm keluarga kecil ini. Kini setelah 22 tahun berlalu, keluarga kecil itu telah bertukar kpd keluaga yg sgt besar. Bayi kecil td telah pun mempunyai seorg abang dan 7 org adik..
Tahun 2013, hanis atau lebih dikenali dengan nama kak long kawasan mempunyai susuk tubuh yang sederhana dengan ketinggian yg sederhana juga. Seorg yg periang, suka membuat org lain ketawa n pndi sgt ambik hati org lain. Hanis lebih dikenali dengan kemerduan suaranya disaat dia menyanyikan lagu2 siti nurhaliza lebih gemar bermain fb n juga twitter…hanis sgt gemar mendengar ceramah n menghadiri majlis ilmu demi menambahkan ilmu agama dlm dirinya, hanis juga tidak lokek dengan ilmu yg die ade..die gemar berkongsi…tapi ape yg plg best layan anis ni bila die jd anak2 n wat suara baby…ha3..best..tp plg best lg bile kcu die mase die dh lewat g kelas..die cool je..x risau pun, siap gelak2…respect gler..ha3(mampu ko??)

Sajak khas utk hanis,

Hanis samsudin,
Sejak awal kemasukan ku ke kuliah,
Kau adalah insan pertama yg sanggup berdamping dgn ku,
Kau mempunyai perwatakan sprti seorg guru,
Bangga diriku disaat perkenalan itu,
Setiap masa n ketika, ak dan kau sentiasa berdua..
Sehinggalah kita terpaksa berpisah kerana jadual berbeza..
Namun kite tetap brkwn sprti dulu..
Hanis samsudin,
Kau seorg yg tabah,
tidak pernah menjdikan mslh yg menghampirimu sebgi penghalang utk mu terus melangkah,
apa yg kau lakukan hanya KETAWA…
cemburu diriku melihat kekutan mu
daku juga cemburu saat melihat kau bersungguh2 dlm mendalami ilmu ISLAM,
jrg diriku melihat dirimu mengabaikan masa dengan perkara remeh..
ku percaya…suatu saat nt kau akan menjd seorg srikandi yg sgt disegani..
hanis….ingatlah daku dalam doamu…J

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS